Blockflöjt Sverige

Jag vill fylla ännu ett tomrum som jag upplever finns. En bra faktabas om våra Svenska flöjter - Spelpipor eller Spilåpipor.

Det finns så mycket kunskap där ute som "bara" finns hos människan som besitter den. Jag vet att det är böcker på gång (längtar!) på kanske fler än på ett håll. Här vill jag ge er en sammanfattning och hänvisa vidare till existerande eller framtida publikationer.


Jag vet ocskå att det är rätt tunt med information kring många spelpipor som hittats. Men vi kan försöka samla ihop det vi vet!

Det är alltid lite läskigt att ge sig in i en ny värld - världen med Spilopipor är helt ny för mig - jag behöver alltså ALL HJÄLP jag kan få att fylla ut med information. För att skapa lite struktur har jag delat upp undersidorna efter landskap. Skicka mig den informationen du har om flöjterna från ditt landskap.

Kom ihåg att nämna spelpipe-spelmän och byggare, kanske något speciellt spelpipe-stycke. Risken finns att det formas till en sajt med folkmusik-fakta - det är inte syftet. Syftet är att lyfta flöjterna.


*Infromation saknas,
fyll gärna på med fakta och källor, mejla mig

alex@alarsson.se

*LAPPLAND


*NORRBOTTEN

*VÄSTERBOTTEN


JÄMTLAND


*ÅNGERMANDLAND


HÄRJEDALEN

*MEDELPAD

*HÄLSINGLAND

DALARNA

*GÄSTRIKLAND


*VÄRMLAND


*VÄSTMANLAND

*UPPLAND

*NÄRKE

*SÖDERMANLAND

*DALSLAND

*BOHUSLÄN

*VÄSTERGÖTLAND

*ÖSTERGÖTLAND

*HALLAND

*SMÅLAND

*ÖLAND

*GOTLAND

*SKÅNE


*BLEKINGE