Jag rekommenderar varmt Youtube-kanalen Team Recorder med blockflötisten Sarah Jeffery

- Team Recorder är på Engelska -

Traversflöjt


Traversflöjten är föregångaren till dagens tvärflöjt. Visste du att tvärflöjterna räknas som ett träblåsinstrument (fast de moderna tvärflöjterna vi ser är i metall)? De första tvärflöjterna var nämligen i trä och benämdes som Traversflöjt. Det finns mycket tidiga traversflöjter, redan från 800-talet f.Kr. Men de hade sin storhetstid under renässans och barocken. Som ni ser så har den inte lika många klaffar som dagens tvärflöjter, renässansflöjterna har ofta inga klaffar alls medans barocktraverserna har en klaff.

Bilden: fr.vä: Irish flute, Barocktravers, Klassisk travers & Modern flöjt i trä.
Foto & ägare: Kristine West

Vad är Blockflöjt Sverige?


En hemsida/portal där jag får samla så mycket jag kan om Blockflöjten i Sverige, en hemsida som jag saknat under mina snart 30 år med blockflöjten som ett av mina största intressen. Mitt mål är att få göra det där lilla extra för blockflöjten då jag inte ser mig lyfta instrumentet med hjälp av karriär och stora scener. Efter så många år med Blockflöjten som hobby vill jag ändå göra mer och eftersom jag älskar att skriva så blev det här den idé som föddes.

Jag hoppas verkligen att du ska trivas här, hitta spännande artiklar, lära känna de blockflöjtister som är portätterade i artiklarna, hitta fakta och inspiration att kanske ta nästa steg i övandet, anmäla dig till en kurs eller bara börja spela blockflöjt som ditt första instrument oavsett om du är gammal eller ung.


Arbetet med Blockflöjt Sverige är helt ideellt. Jag sponsrar med min tid och min familj sponsrar med deras tålamod. ;-) <3 

Bilden: Det är jag och min Mollenhauer Bas i Päron.
Foto: @bildminnen 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera