Blockflöjt Sverige

1- 5 Augusti 2021 Glimåkra Blockflöjtsdagar - mer info här!

Utdrag från deras information: 

Vi planerar för en sjätte upplaga av blockflöjtsspelarnas egen kurs på vackra Glimåkra Folkhögskola. Ett fem dagar långt läger som bjuder på ensemblespel, masterclasses, workshops, teknikpass, konserter, bad och lägeraktiviteter. Erfarna blockflöjtister och pedagoger ger undervisning och inspiration. Sist men inte minst, får man på Glimåkra träffa och spela tillsammans med andra som delar intresse för blockflöjt!

Vi avvaktar hur läget med Covid -19 utvecklar sig. I början av sommaren tar vi ställning till hur vi behöver anpassa kursen efter rådande rekommendationer, eller om vi inte kan genomföra kursen alls. Vår förhoppning är dock att kunna genomföra lägret som planerat.

Vi är glada att återigen kunna välkomna gästlärare är Cecilia Kjelldén, som till vardags är lektor vid Musikhögskolan i Malmö. Cecilia har genom sin långa karriär skapat sig en gedigen erfarenhet som blockflöjtist och pedagog. Med sig har sig Cecilia sin Cecilias parhäst från Musikhögskolan, Anders Danman, som bjuder på fint ackompanjemang från cembalon.

2 - 7 augusti, Musikvecka på Bäckedal - mer info här.

Utdrag från deras information: 

Vi får härmed inbjuda till årets upplaga av Musikveckan i Härliga Härjedalen! Målet med denna kurs är att erbjuda deltagarna möjlighet att spela tillsammans med andra och samtidigt förkovra sig i spelteknik och musikalisk interpretation; att öka deltagarnas verk- och genrekännedom och att genom ensemblespel i skilda grupperingar ge deltagarna större samspelserfarenhet. Allt i en avspänd atmosfär och naturskön omgivning under ledning av erfarna pedagoger.


Vi vänder oss till musikanter i alla åldrar, från barn till pensionärer, till mindre försigkomna och mer avancerade, till amatörer, musiklärare och musikstuderande. Huvudgrupperna är stråkinstrument och blockflöjter. Kursen förutsätter att varje deltagare kan läsa noter och har en grundläggande färdighet i att spela sitt instrument. Således vänder sig inte kursen till rena nybörjare.

Folkflöjthelg i Stockholm 4-5 september!


Nu anordnar Folk Flute Academy en kurs 4-5 september i Stockholm! Vi håller till på Lilla akademin, Norrtullsgatan 14.

Det blir en rolig helg fullmatad med folkmusikspel på blockflöjter och en pip-workshop. Lärare är Göran Månsson, Kim Persson och som gästlärare har vi Kristine West.

Grupplektioner, privatlektioner för valfri lärare, workshop i pipa, seminarium och en lärarkonsert med Bazooka sub trio.

När det kommer till corona-säkerhet kommer det vara max 10 kursdeltagare och 3 lärare. I kursen ingår lektioner, fika/frukt och konsert.Pris för kursen är 2500 kr


Anmäl er genom att skicka ett mail till: contact@folkfluteacademy.com

Anmälan senast den 1 augusti

Året som gått: 

Hur länge arrangörerna har konserterna online är olika, därför kan de försvinna trots att länken ligger kvar här.

24 april 2021 - Malmö Folk och Bazooka Sub Trio - Länk till Facebook-video.

17 maj 2021 - Examenskonsert med Klara Hellström - Youtube länk till konserten.
6 juni 2021 - Nationaldagsfestival med Lilla Akademin - Mer info i FACEBOOK-eventet, länk här.

8 juni 2021 - Nätverksträff för Blockflöjtslärare.

11 juni 2021 - Stadsvandringar i Stockholm - mer info här.

10 juni 2021 - Musikmagasinet, Intervju med Katarina Widell - klickbar länk.